Vandaag moest ik zoals beloofd even naar Daniël zijn huis om de afgevaardigde van de fa Groen binnen te laten, en de zaak boven hermetisch te sluiten ivm al het stof dat door het schuren vrij zou komen.
Blijkt dat de toplaag iets bevat dat er straks voor zou kunnen zorgen dat de tegels los komen te zitten.
En hoezeer het ook een lekker gevoel is om het buitengebeuren binnenshuis te halen moet de tegels toch echt zo vast als een huis liggen.
Dit gedaan en onderweg terug naar huis, wordt ik er middels de radio voor de derde keer aan herinnerd dat de RET vandaag staakt.

Net huis blijkt dat Leander was gestrand op Zuidplein, omdat de bus vanaf het Parmentierplein weer wél reed, hij  stond al meer dan een uur te wachten toen eindelijk doodleuk werd medegedeeld dat de Metro's rond 15.30 zouden gaan rijden.
Dus net thuis kon Pa weer richting Zuidplein, waar eenmaal aangekomen bleek dat ze daar flink aan de weg bezig zijn.
Stomtoevallig komt Leander op Zuidplein Maureen tegen, dus moest ondergetekende nog wat meer geduld hebben.
Uiteindelijk besluiten ze dat Maureen mee naar ons gaat (en vanavond door haar vader wordt opgehaald) en zie ik terwijl we instappen dat de Metro's weer gaan rijden.
Sorry hoor, maar wat is het nou, volgens het persbericht uitgegaan van de RET zou er tussen 10.00 en 14.00 sprake zijn van een werkonderbreking.
Tussen 09.00 en 10.00 zou er geleidelijk gestopt worden, echter, de laatste metro's vertrokken na 09.00!
Nog een mazzeltje dat Leander er eerder moest zijn voor zijn laatste tentamen, anders was het moeilijk geworden om nog toegelaten te worden voor het eindexamen…
Wat wil het RET personeel nu eigenlijk bereiken als ze al niet fatsoenlijk een duidelijk lijn kunnen brengen in de staakdienstregeling?
Ze moeten dat potje maar aanspreken van vele jaren foute boekingen opstrijken sinds de OV kaart er is, ook daar zitten vele miljoenen in!

En er zullen nog natuurlijk weer vele andere vakbondsacties komen, want alhoewel het grootste gedeelte van Nederland het er mee eens is dat er bezuinigd moet worden, wordt het ineens een heel ander verhaal als het hun 'eigen hachje' wordt..
Wat dat aangaat is het bijna ieder jaar hetzelde, ben dan ook benieuwd wie de volgende wordt, de Zorg, Politie, Brandweer….?

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello