Vroeguh!De afgelopen 2 jaar had het Schielandshuis als vast onderdeel Rotterdam van 1880 tot nu. Maar Rotterdammers zitten niet stil. Dat blijkt wel uit het feit dat 1/3 van de tentoonstelling is vernieuwd, om de laatste ontwikkelingen te laten zien!
Zondag 1 oktober werd deze vernieuwde tentoonstelling feestelijk heropend. Het gedeelte 1960 is dan totaal vernieuwd.
Het steeds snellere en hogere Rotterdam vormt de rode draad door dit nieuwste gedeelte van de tentoonstelling.

Voordat je aan de tentoonstelling begint, kun je kennis maken met het Rotterdam anno 1880. In een aantal korte films kun je
zien hoe de stad er uitzag vóór de komst van de wolkenkrabbers. Wat een contrast met het Rotterdam van nu.

Voordat je de geregiseerde presentatie betreedt, komt je terecht in een ruimte met acht grote projectieschermen, waar u kennis maakt met de geschiedenis van de stad van ±1880. Een aantal korte films neemt u mee kriskras door de vroege historie van Rotterdam. Doordat de films rondom u worden afgespeeld, bent u echt deelgenoot aan de geschiedenis.

De tentoonstelling bestaat uit museaal theater: objecten, blow-ups van foto´s, bewegend beeld en gesproken historische citaten wisselen elkaar af. U loopt als vanzelf door de tentoonstelling, gestuurd door het lichtprogramma ´de compositie ’De Stad’ die speciaal voor de tentoonstelling gecomponeerd is door Oscar van Dillen.

Stad van Rotterdammers – 1 oktober 2006 t/m 15-09-2008 – Museum Het Schielandshuis Meer info: www.schielandshuis.nl

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello