Sinds kort is er een aangescherpte SMS gedragscode die je via www.smsdienstenfilter.nl kunt gaan gebruiken. De code wordt gesteund door alle aanbieders van mobiele telefonie, SMS Dienstaanbieders en content providers. Via de website kan je je mobiele telefoonnummer blokkeren tegen ongevraagde SMS abonnenmentsdiensten.
Wie heeft het niet meegemaakt, dan zoon- of dochterlief een gratis ringtone ophaalt en zonder dat ze het weten gelijk vastzitten aan een ongevraagd duur abonnement?

Drie dagen nadat je het filter heb aangezet krijg je geen enkele SMS abonnementsdientst meer, dus als je een aantal abonnenmenten hebt die je wilt behouden, dan is dit filter niets voor jou. De blokkade blijft net zolang actief totdat je het zelf weer opheft, en eenmalige SMS’n zoals bv via een radio spelletje blijft kunnen. De kosten vallen ook heel erg mee, één maal het gangbare tarief voor het verzenden van de SMS naar 1555, en € 0,25 voor het antwoord, verder is het gebruik van het filter gratis. Hieronder even voor het gemak de stappen die je moet doorlopen:

1. Vul je mobiele nummer in op www.smsdienstenfilter.nl en klik op Volgende
2. Hierna zie je op je scherm een shortcode (1555) en een tekst, bijvoorbeeld;
   “Wil je geen SMS-abonnementsdiensten op je mobiele telefoon ontvangen, SMS dan ‘filter aan naar 1555.”
3. Stuur een SMS met die tekst (‘filter aan ‘ of ‘filter uit ‘) naar de opgegeven shortcode (1555)
4. je krijgt dan een SMS met de bevestiging van je aanmelding of je afmelding bij het filter
5. Na uiterlijk 3 dagen word je nummer geblokkeerd of gedeblokkeerd voor SMS-abonnementsdiensten

Klaar is Klaas!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello