Meer dan 100 miljoen mensen zaten gisteren uren voor de buis om het vocale geweld op zich af te laten komen, waar was overigens die waarschuwing boven in beeld met leeftijdsindicatie?
Ook wij hebben een flink gedeelte gezien, maar konden het af en toe niet laten even ergens anders naar te kijken, vooral op de tijden dat er iemand stond te krijsen die zelfs niet in de buurt van Edsilia kwam, maar wél mee mocht doen.
Dat ‘looks’ niet alles is, en een theaterdecor overkill kan zijn werd prachtig door de Engelsen getoond, en dat is dan ook eigenlijk het enige wat me goed is bijgebleven.
Ook is het nog steeds jammer dat bij het stemmen eigenlijk alleen maar blijkt hoe de verhoudingen tussen de diverse landen gesteld is, voorspelbaar is het woord niet.
Gelukkig vergeten we op dat moment allemaal even wat er werkelijk in dat land speelt, ja  zelfs hier blijkt dat zingen grenzen doet vervagen! Het is een avondje geen drukte, simpel vermaak, zonder veel poespas en pretenties, maar waarom noemen ze het dan ook SongFestival?
Nadat wij Nederlanders allerlei mensen uit het oosten hebben gehaald om voor ons te werken, wordt de volgende golf zangers, per slot van rekening waren dat de nummers 1 t/m 9!
Nee volgend jaar of een westelijk en oostelijk festival, waardoor we ook van die irritante voorafjes af zijn, of nog beter, helemaal niet (wat ik al jaren roep), en stop die vele miljoenen op een plaats waar het harder nodig is.
Ik vond het zoals gewoonlijk weer behoorlijk, Over the Top of the World.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello