Vandaag viel mij oog op een artikel bij PCM over de Stichting Thuiscopie, de organisatie die op bv DVDR’s en RW’s (resp. € 0,14 en € 1,-) int om dit weer af te dragen aan bv artiesten, componisten en producenten.
De meesten van hen hebben zich over het algemeen georganiseerd in bedrijven als bv Stemra, maar er zijn er ook die dit niet hebben gedaan.

Nu blijkt er een overschot van +/- een slordige € 57.000.000,00! Volgens eigen zeggen is dit ontstaan doordat men bepaalde mensen niet (meer) kan traceren of ze bestaan niet meer!
Daarnaast maakt men nog steeds jacht op mensen die lege DVD’s te koop aanbieden, die zij best heel rechtmatig verkregen kunnen hebben, ik weet uit ervaring dat het tegenwoordige behoorlijk moeilijk is de juiste media te kopen voor een bepaalde writer.
Stichting Thuiscopie draait de bewijslast in hun voordeel om, en moet je maar bewijzen dat je er eerlijk aan gekomen bent, al was het een Sinterklaascadeau! en nee, alhoewel Internet vrijwel alles mogelijk maakt, koop ik nog steeds mijn DvD’s niet in China…
Ik zou zeggen omlaag die bijdrage van de media, beschreven of onbeschreven!
Minister Hirsch Ballin heeft hen al verplicht om de geïnde gelden binnen drie jaarna incasso te verdelen, zo moeten de onverdeelde gelden moeten terugvloeien naarproducenten en importeurs van blanco dragers.
Overigens veranderd er tot 2009 niets vwb de hoogte en soort mediadragers waarover wordt geïncasseerd.
Verzin één of meerdere goede doelen voor mijn part!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello