Vrijdag vertrokken wij naar buitengaats Texel. Van diverse mensen hadden wij al de nodige hints en tips over wat wel en niet te doen gekregen. Rond de klok van 14.00 kwamen we aan bij de veerpont, en had ik maar een paar auto’s voor me, want mijn collega had mij een pas meegegeven, zodoende konden wij snel de veerboot op.
Auto geplaatst, plaspauzes, en een bakkie welverdiende koffie met taart, maar ergens midden in de koffie werden wij al weer naar de auto gesommeerd, goeie genade, dat gaat snel!
Bij aankomst in de Roompot was er even onduidelijkheid of wij (wederom met) een plastic kaart direct de caravan in konden, en eenmaal in de rij kwamen wij er pas achter welke caravan nummer wij hadden, naja hadden we iig info en wat folders, waarvan achteraf een paar in het duits bleken te zijn, pfoei..
De caravan was ruim en vrij snel door Linda en Elly ingeruimd.
Het weer was even goed geweest in NoordHolland, maar bij aankomst in Texel hebben wij vanaf dat moment ernstige voorvallen voor de Dhr. P. Paulusma zitten beramen, tot aan het einde van de zaterdagmiddag.
Vrijdagmiddag zijn we in de Koog boodschappen gaan doen, tenminste de vrouwen, en hebben Rob en ik de plaatselijke horeca aan een nauwgezet onderzoek onderworpen!

Daarna zijn we de ‘stad’ ingegaan, alvast het wijnglas aangeschaft en hebben we wat kleine apetizers genuttigd, daarna zijn we bij SantaFé wezen dineren, het was te eten, en de bediening goed, maar niet echt een aanrader, naar verluid zijn de Oranjerie, Thumbleweeds en Bruitje Beer de 3 besten in de Koog. Heel het weekeinde was nl in het teken van Texel culinair, dit jaar voor de 5e keer.
Het kwam er op neer dat de betere restaurants, snackzaken en diverse anderen kleine (luxe) gerechten aanboden voor een aantal zelf te bepalen Kôgertjes.
1 Kôgertje stond voor Euro 1,30, en zo kon je een wijnglas kopen voor 1, en de wijn zelf voor 2 Kôgertjes. Het aanbod viel uiteen van patat met runderstoof van texelse runderen tot aan eendenborst.
Nadeel was vrijdag dat het regende, en de zaterdag daarna was het voor het mooie eigenlijk te druk, het is dan ook maar een klein pleintje met relatief smalle straten.
Gezellig was het echter absoluut, iedereen was goedgeluimd, er was plaatselijke animatie, muziek, en je kon gelukkig ook nog biertjes kopen voor euries!
Jammer was echter wel dat mijn nieuwe sociale contacten herhaaldelijk werden verbroken door (jaloerse) vrind Rob, die ik daarna dan ook ter adoptie heb aangeboden bij EcoMare.
Dit was ook gelijk onze 2e uitstap zaterdagochtend, we waren al om 07.30 uit bed, ontbeten, douchen, en erop uit!
Het ziet er absoluut veel beter uit dan Pieterburen, zeker waar het de binnenruimtes betreft, meer op ons bezoekers gericht, heel veel informatie en mooit bassins binnen.

Tijdens het voederen van de zeehonden kregen we hele goede uitleg over het wel en wee van de honden op het wad, absoluut de Eur 8,50 waard!
In de namiddag kwam dan toch eindelijk de koperen ploert vanachter het wolkendek en zijn Linda en Elly gaan shoppen in Den Burg, zodat Rob en ik naar de Texelse Bier Brouwerij konden voor een rondleiding.

We kregen een absoluut in zijn hoofd gegrift verhaal van de bierbrouwmeester over de diverse bieren, en na afloop een plankje met 4 verschillende soorten, goud, skuumkop, amber en triple, enig minpuntje was hier dat er 1 nagenoeg smakeloos was, en de triple lijkt niet op de belgische variant, echter de ondeugd (10 %!) maakte veel goed, daar heb ik dan ook 2 4packs van gekocht! Vlak na onze zoveelste biertje werden we al gebeld door de dames, want, het was inmiddels 5 uur en Den Burg, inclusief de winkels ging dicht, dus een kwartiertje later kwam Bab Linda ons ophalen.
Na een korte stop in de caravan, mede gezien het feit dat er weer een ‘Linda plas’ pauze ingelast moest zijn we aan de tour-de-manger begonnen.
We zijn flink in de aanval gegaan met wat zakjes kogertjes, en het ons heerlijk laten smaken, vlees, vis, wijn etc etc.
Het 1 was wat lekkerder dan het ander, maar je had nu de kans om het uit te proberen, ik vond persoonlijk de mosterdsoep, warme levertjes salade, eendenborst en de lamsburger er bovenuit steken.
Voldaan vertokken wij rond 21.30 met de benenwagen naar onze caravan waar we nog de nodige spiritualen tot ons hebben genomen, dit moest we echter bekopen met het verslapen op zondag, de vermoeidheid van het lopen op zaterdag, en de drank eiste zijn tol!
Op zich was het niet zo laat, 09.00uur, maar we wilden nog zo veel!
We meenden dat we mede hierdoor de boot gemist hadden voor een rondvaart toen we hoorden dat de boel volgeboekt was, maar gelukkig waren er achteraf meerdere boten die een rondvaart deden.
Het begon met een rondvaart langs de haven, met bijzonder veel uitleg, we hebben veel gezien, waaronder een groot deel van de vloot van de marine.
Als laatste een bezoek aan een zandplaat waar een aantal zeehonden heerlijk lagen te bruinen.
We zijn bij terugkomst meerdere plaatsjes langs gegaan en langs de vuurtoren, waar je niet meer bij mag verdories!
Maar daar hebben we even wat aan gedaan, Linda heeft hem als straf een flink paar graden uit het lood gezet, stelletje zotten, tijdens het Monumentenweekeinde de boel afsluiten!
De terugtocht verliep eigenlijk nog beter, direct aanschuiven, ff wachten, en hop de boot op, want die ging echt wel om het half uur, ondanks het feit dat men bij de receptie beweerde dat hij om het uur ging.
Naja, wat dat betreft kunnen ze bij de Roompot nog wel het eea bijschaven, want een totaal verlaten pand, incl. receptie op zaterdagavond om 21.45, en op zondag verdient absoluut niet de schoonheidsprijs!
In de Wieringerpolder hebben we hem nog even bij vd Valk uit de broek laten hangen in de vorm van een heerlijk diner, ze blijven het goed doen, Linda kreeg zelfs haar 2e voorafje (ipv hoofdgerecht) niet op.
We waren rond 22.30 thuis, gelukkig maar, het huis stond er nog, want werd in onze afwezigheid ‘beheerd’ door onze kinderen.
Al met al was dit uitstapje alles wat we er zo’n beetje van te voren van hadden verwacht, incl het wederom fijne gezelschap in de vorm van Rob & Elly, jongens bedankt weer voor het genot en de ervaringen!
Oja ps; Paulusma – I kill you 😉

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello