Afgelopen Zaterdag is een langgekoesterde wens van mij in vervulling gegaan.
Aankomend weekeinde wordt onze eiken vloer opgeschuurd en 2x in de Wax gezet, tenminste dat is het plan, het kan nog zijn dat Linda op het laatste moment nog kiest voor lak 😉 Zodoende moet Donderdagavond het huis leeg, en alle plinten los!
Mooi moment om de kabels te vervangen, en daarbij ook de bestaande Bose 2.1 set vaarwel te zeggen!
Deze heb ik lang geleden gewonnen in het spelprogramma Jackpot, samen met Jan Velds, toentertijd nog een winkelwaarde van ongeveer Fl 1900!
Maar je moet op een gegeven moment mee en vooruit, zeker als je al tijden een 5.1 set op je PC hebt, toch?
In de voorgaande week heb ik wat op het Internet zitten speuren, en stelde mijn collega Jørgen de Panasonic SC-BT200 voor.
Vlak voordat ik weg zou gaan besefte ik mij echter dat mijn prachtige TV (Loewe Aventos 3981 ZW) van alles aan boord had, maar geen HD aan kon!
Enigzins lichtelijk gedemotiveerd ging ik daarom niet naar de Foka, maar de MediaMarkt, per slot van rekening moest het nu een Home Cinema setje worden met DvD speler.
Eenmaal aangekomen bleek wederom in dit soort gevallen dat je gek wordt van het aanbod, van een luttele € 199 tot aan ongeveer € 3500!
Panasonic SC-BT200Na flink wat speuren koos ik, zoals ik altijd doe, een oudere scherp overkomende verkoper, niet iemand zo jong broekie die mij alles wil verkopen, om het verkopen.
Hij nam de tijd, en wist me zelfs te vertellen dat ik de SC-BT200 wel degelijk op mijn TV aan kon sluiten.
Prachtig! je hebt dus helemaal geen Hdmi of wat dan ook nodig, gewoon via de component aansluiting, 3 stekkers achterop (volgens het zgn YUV/YPrPb/YCrCb principe) naar de Scart van de TV!
De koop was dan ook snel beslecht, en het sjouwen kon beginnen, 15 kilotjes naar de auto, puf!
Gisteren (Zondag) heb ik hem met Daniël even tijdelijk geïnstalleerd, de boxen even zomaar neergezet, en eerst een BlueRay van Robin Williams opgezet waarin hij repetoire van Frank Sinatra ten gehore geeft, en daarna één van mijn vele Queen DvD’s met DTS 5.1.
Kippenvel! Wat een gaaf geluid, absolute aanrader dit setje.
Het schijnt dat deze gave tonen voornamelijk gevormd worden door het gebruik van Bamboe (sorry WNF) in de boxen.
Leander was heel erg gecharmeerd over het feit dat hij zij Ipod kon aansluiten.
Hij heeft veel instellingen, waardoor je de zaak geheel naar je hand kan zetten.
Ik kan niet wachten tot het weekeinde als alles weer het huis in kan, beetje kloppen en boren, en dan kan de multimediale show beginnen!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello