Waren we tot voor kort alleen maar bang voor de nodige (afhankelijk van je surfgedrag) kwijl en speeksel van het ploeterend zoeken van de juiste toetscombinaties, nu blijkt alleen al het beroeren van de toetsen (met je vingers) voor de nodige beroering te zorgen!

Boze WolkIk wist het al even, had het al een tijd geleden gehoord, maar jij misschien nog niet. Het gemiddelde toetsenbord bevat meer bactierën dan een toiletbril! Ik weet niet wij jij allemaal toelaat op je PC, misschien moet je er één delen met een collega? Of erger nog, Internet je alleen in een InternetCafé?
Zeep en water is dan het motto, voor en na de aanslagen, als je niets op wilt lopen!
Of men moet in dit soort gelegenheden (net als bij de betere pompstations) plastic handschoenen ophangen 😉
Bij Pegasus Lab heeft men dit onderzocht, en wat blijkt; Een toetsenbord heeft maar liefst 265 keer meer bacteriën per cm dan een toiletbril het zijn er 33.000 per cm, deze onderscheiden zich in 3100 verschillende schimmels!
De grootste boosdoeners zijn de ENTER en Spatiebalk, omdat deze het meest worden gebruikt. Het is zeker niet denkbeeldig dat dit een mede oorzaak is van de versnelde griepgolf, sterker nog, alleen de collega’s op de zaak die een PC delen (bij mij in de buurt) waren ziek, tja het is zo gebeurd, even de handjes niet voor de mond/neus, hatsjoe, getverdegetver…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello