Binnenkort weer op TV, eindelijk na al die andere meuk die dagelijks voorbij schuift, weer een leuk programma, de TOP 2000!
Mathijs en Leo gaan, zo hoop ik, weer op hun eigen manier door de lijst heen, met de nodige weetjes.
En wat het nog, of moet ik zeggen weer, mooier maakt is dat mijn band nu al weer voor de 9e keer op nummer 1 staat, alleen in 2005 is dit door een hele foute move van die leiperds bij Radio2 verkeerd gegaan, anders hadden we nu al een decennium Queen op nummer 1 gehad!

Want in deze Top2000 is Queen maar liefst vertegenwoordigd met 20 nummers!   ter ere van dit huigelijke feit heb ik ze allen hieronder staan met bij ieder nummer informatie over het ontstaan (als naamgenoot leek me dit wel aardig) en veelal een live optreden van het nummer, met op:

1      Bohemian rhapsody, met feiten & video
62    Who wants to live forever, feiten & video
82    Love of my life, feiten & video
122   Somebody to love, feiten & video
130   I want to break free, met feiten & video
139   Don’t stop me now, met feiten & video
241   We will rock you, feiten & video
250   Killer queen, feiten & video
274   Radio Ga Ga, feiten & video
301   We are the champions, feiten & video
368   The show must go on, feiten & video
470   Innuendo, feiten & video
565   Crazy little thing called love, feiten & video
573   These are the days of our lives feiten&video
583   A kind of magic, feiten & video
620   Another one bites the dust, feiten & video 
641   Bicycle race, feiten & video
723   You’re my best friend, feiten & video
1219  ’39, feiten & video
1389  Tie your mother down, feiten & video

Indrukwekkend rijtje zo, nietwaar? en aan al deze nummers herinneren me aan de tijd dat ze uitkwamen, ik zal jullie niet vervelen met alle nummers, maar Bohemian Rhapsody kwam uit toen ik 16 was, ik zat bij mijn neven en hun zwager in de auto toen dit nummer op de radio kwam, zij kenden het nog niet, maar waren meteen verkocht, zelfs mijn lieve omatje die verzot was op a Whiter shade of pale, vond het een prachtig nummer!
I had het niet mis toen ik op mijn 13e met de radio van mijn vader op de camping de eerste tonen van Liar opving van een piratenschip, dit zou een hele grote worden, en dat zijn ze nog steeds voor mij!

Ook kwam ik nog een komische uitvoering van Another one bites the dust tegen die ik jullie niet wil onthouden!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello