Vandaag viel me in het AD op dat de ANWB dit afgelopen weekeinde helemaal suf gebeld is door Nederlanders die hun vakantie gingen vieren in Frankrijk en Spanje.
Er bleken al 10.500 telefoontjes te zijn gepleegd van mensen die in het buitenland gestrand waren, wat resulteerde in 1800 dossiers!
Intussen zijn al 400 auto’s terug gebracht naar Nederland, en er staan er nog 200 in de wacht, zoals het tijdens het bellen ook wel zal zijn gegaan.
Naast veel electronische en koelingsproblemen waren er behoorlijk wat gesneuvelde koppelingsplaten !?
Wat bleek, velen hadden de boodschap van ’t neie rieden in hun oren geknoopt.
Alleen gaat dat niet zo goed, 80 in z’n 5 berg op, ter hoogte van bv het Centraal Massief in Frankrijk…
Klaarblijkelijk moet er toch meer uitgelegd worden de volgende keer, zoals bv het feit dat dit alleen voor nieuwere type auto’s opgaat, en dit alleen op vlakke wegen gedaan moet worden.
Al met al veel mis met die reclame, want zo wordt het gebruik van de tempomaat/cruisecontrol ook genoemd, terwijl dit op veel plekken, bv in België niet meer mag!
Ook het uitrijden in een hoge versnelling ipv zonder gas te geven terugschakelen wordt als besparend aangemerkt, weet niet of die caravanrijders dat dan ook weer aan de andere kant van de bergen doen, kan nog lachen worden, zit vast iemand van een remschoenen en schijven fabriek achter!
Ik vind dat anticiperend vlot rijden toch nog het meest werkt, vooruit kijken, overzicht houden en op tijd actie ondernemen, en als je die regeltjes steeds moet doorlopen kan het zo maar fout gaan, ontdekte Linda ook wat maandjes geleden, trouwens, daarover gesproken, hoest met de baantjus?
Rijd en plaveit voorzichtig mensen, en gezond weer thuis voor zij die gaan vertrekken!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello