Tja dat moet de RET in zijn achterhoofd wel gedacht hebben toen ze begonnen met testen met de OV Chipkaart.
Wat ons betreft is het testen dan ook nog steeds in volle gang, als we de bedragen op Leander zijn pas mogen geloven.
Bij een check verleden week bij station Alexander bleek namelijk dat hij zo’n beetje iedere keer € 4 had besteed aan een ritje van de Tochten naar Alexanderpolder, terwijl dit eigenlijk maar € 0,70 zou moeten kosten!
Wat is het geval, en de voornaamste problemen;
– Bij het inchecken wordt er standaard € 4 van je kaart afgeschreven, wat inchecken mot je, anders kom je niet de poortjes.
– De poortjes gaan soms te snel dicht, of openen totaal niet, we hebben dan ook regelmatig gezien dat op een bepaald station de poortjes standaard open stonden, gelukkig maar, scheelt ook veel gehannes en mogelijke gewonden.
– Als je overstapt van de ene Metro naar de andere móet je uitchecken, en weer inchecken, doe je dit binnen 35 minuten dan gaat alles goed, maar ook hier niet vergeten uit te checken.
– De poortjes komen uit Frankrijk waar ze al met een beter meer geavanceerd systeem werken, we hebben ook in Spanje betere poortjes gezien, in- en uitchecken gewoon met een kaartje, én véél goedkoper als hier in Nederland.
Al met al veel problemen, die nu nog steeds spelen, maar er is hoop, want…na een klacht naar de RET kreeg ik een link naar een Restitutieformulier!
Ik heb het op moment van dit schrijven nog niet bekeken, maar het is een PDF die je kan invullen, volg beide linken hier boven voor de pagina en de PDF.
Ik hoop dat ook jij de te veel gemaakte kosten terug gaat krijgen, we zien wel waar de chip strand….

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello