Ik vond het voldoende nadat ik hoorde over de vermissing van een kleuter van 4 in het centrum van Rotterdam.Het jochie was aan moeders aandacht ontsnapt in de omgeving van de Coolsingel.
Amber AlertOmdat het op zaterdagen druk is koos de politie om het zgn AmberAlert in te zetten.
Met dit alarm is de politie in staat vrij snel via allerlei media zoals PC/TV schermen, Websites, Radio, eMail, SMS en Instant Messaging eenieder op de hoogte te brengen van een vermissing.
Alle uitstaande vermissingen zijn trouwens ook na te lezen op www.vermistekinderen.nl.Dit heeft men te danken aan de dienst Netpresenter die al op vele andere gebieden al zorg draagt voor alarmeringen.
Reden genoeg dus om het op de Blog op te nemen.
Het jochie Lorenzo is overigens na 2 uur weer gevonden en op het bureau herenigd met zijn moeder, hij was, zich van geen kwaad bewust, aan het spelen in de ballenbak van een Fastfood zaak!

Jammer is dan weer wel dat na www.smsalert.nl in Oost Brabant, en het initiatief van Politie Hollands Midden via www.isditvanjou.nl (die tracht gestolen spullen naar de rechtmatige eigenaren te retourneren), er ook al burgelijke initiaven onstaan als www.gestolenitems.nl waardoor het allemaal wat wazig wordt.Ook de daders worden tegenwoordig al in beeld gebracht via bv www.boevenvangen.nl, en www.overvallersgezocht.nl.
Het één is nog niet af, of het volgende is er al weer, en nog even en er is weer een startpagina dochter nodig om het allemaal een beetje duidelijk te houden.In ieder geval, hier heb je voorlopig alles even op een rijtje, succes met zoeken, mocht je wat kwijt zijn!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello