Vandaag kwam ik het artikel tegen "Ouderen oordelen genadeloos over hun vervoer op maat".Dit komt voort uit een onderzoek gehouden door tientallen senioren die het laatste jaar onderzocht hebben of het centrum van Rotterdam wel ’ouderenvriendelijk’ is.
Mateloos VervoerDe meesten hadden felle kritiek op Vervoer op Maat, de speciale taxi’s die ouderen op afgesproken tijdstippen heen en terug brengen. De werkgroep liet weten dat de chauffeurs vaak te laat of te vroeg komen, en in sommige gevallen helemaal niet komen opdagen! Al ontbreekt het bij het onderzoek ’Ouderenproof’ aan concrete cijfers. ,,Maar je hoort de klachten van iedereen,’’ vertelt projectleider Joke Machielse van stichting Maatschappelijke Dienstverlening. ,,Het is een grote bron van ergernis.’’
Naast de gebrekkige punctualiteit hebben de senioren ook kritiek op het gedrag van de chauffeurs. Sommigen zijn ronduit onbeleefd, zegt Machielse. ,,Komt er niemand, dan zeggen ze dat ze toch zijn geweest. Komen ze te vroeg, willen ze meteen vertrekken. ’Jullie mogen blij zijn dat we überhaupt gekomen zijn,’ zegt zo’n chauffeur dan. Ouderen worden soms echt afgesnauwd, met name door jonge chauffeurs.’’
Op de laatste kritiek reageert Vervoer op Maat-directeur Henk van der Beek verbaasd. ,,Ik durf te garanderen dat ons vast personeel zoiets nooit zou doen. De chauffeurs zijn uitermate goed opgeleid. Wel maken we veel gebruik van RTC-taxichauffeurs. ,,Daar heb ik wat minder zicht op.’’
De directeur erkent dat het aantal klachten over de rijtijden is toegenomen. Van der Beek: ,,Daar werken we aan.’’ Zo worden op dit moment extra wagens en vast personeel aangetrokken.

Welnu meneer van der Beek, ik kan u op uw hart drukken dat dit inderdaad veel vaker voorkomt.
Mijn tante maakt geregeld gebruik van Vervoer op Maat, en al het bovenstaande klopt als een (taxi)bus!
Jullie moesten je volledig kapot schamen, een vrouw van 78 jaar s’avonds laat in Dordrecht laten staan, niemand kwam opdagen, en nee, ze had zich niet vergist.
Goddank beschikt zij over (de kennis van het gebruik van) een mobiele telefoon, en heeft zij iemand in de buurt bereid gevonden haar naar huis te brengen, want de centrale leit doodleuk weten dat er al iemand was geweest.
Eigen chauffeurs of ingehuurd, het is uw verantwoording, actie, of ga solliciteren bij de NS, daar valt uw aanpak wellicht minder op.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello