Eigenlijk hadden we in het herfstvakantie een week gepland, maar het werk liet dat toen niet toe, intussen weten we beter, maar goed het werd nu vrijdagmiddag tot zondagavond. We gingen voor Wolfsven (van R+P holidays) allereerst omdat het een aanbieding was, anderzijds omdat we hier járen geleden met de kids in een camper hadden gestaan. Daar was overigens weinig meer van terug te vinden, man man, wat was het daar veranderd, veel groter en stijlvoller dan toen, jammerlijk genoeg bleek later dat de horeca, het zwembad, en dat wat voor een winkel door moest gaan niet meegegroeid waren, werk te doen R+P holidays! Het park was mooi, schoon, netjes, vol lof hierover, alleen dan weer jammer dat de auto’s werkelijk overal mochten staan, maar dan ook overal, in- en uitrijden geen probleem, helaas -5 hier. Men liet wel via het info kanaal weten dan 15km de limiet was, en dat veel mensen die overtraden, tja wat wil je als je steeds dezelfde rit maakt 😉
Huisje van binnen was top, netjes ed, bedden goed, ik viel er direct in slaap en stond s’ochtends weer fris op, +5 dus, maar ja na wat duveltjes bij het eten en een fles wijn s’avonds moest dat haast wel goed gaan, toch?

Zaterdags Eindhoven onveilig gemaakt, mede dankzij Eva vonden wij overal probleemloos onze weg, en gratis parkeer gelegendheid! Na al het slenteren een (verwarmd) terrasje gepakt, waar wij door een in het wit uitgedoste Jehova op Scoot mobiel werden ’toegezongen’, het kwam er op neer, dat we het allemaal (ook onszelf) toch niet begrijpen, en de liefde voor Jezus alleen maar kunnen voelen. Hopeloze woorden voor iemand die voor een goed doel inzamelde, Gods woord werd zelden zo slecht ‘verkocht’, maar dit werd goed gemaakt door een prachtig zingend koor in de cathedraal die ik even daarna bezocht.

Nadien hebben we nog geprobeerd een bezoek te brengen aan een nabijgelegen (dank je Eva!) kasteel, maar deze bleek op zaterdag dicht te zijn, wat we ook aanbelden, geen gehoor!
s’Avonds hebben we het meegenome gourmetstel getest en daarna voor de buis uitgebuikt.
Zondag zijn we in de Europese dierentuin geweest, tja, op de één of andere manier móeten we altijd dieren bezoeken, zit er bij ons (vnl Leander en ik) gewoon in.
Op zich een hele nette dierentuin, de dieren hebben goed de ruimte, waren gezien het weer wat lui, waardoor er weinig beweging was.
Het begon direct al goed, een indoor roofvogel demonstratie

direct daarna de wilde katten, zo als uit de foto duidelijk blijkt, gelukkig leken ze in de verste verten niet op onze tommy, de barbaren 😉

Saillant detail was dat wij daar 3 ijsberen zagen, die daar net 2 weken aanwezig waren om over 6 maanden verscheept te worden naar Blijdorp, primeurtje dus, mei/juni Blijdorp bezoeken om het nieuwe IJsberenverblijf te aanschouwen!

Moegestreden (huh, ik had het park 2x gelopen) gaven onze Daan en Lee nog een prachtig voorzetje (niet) horen en zien, waar ik wijselijk zweeg 😉
s’Middags gingen Caitlin en Daan zwemmen, Leander Xboxen, en wij hebben het park rondgelopen, waar wij een zee (’t was eigenlijk meerdere vennen naast

elkaar) aan herfstkleuren opgesnoven hebben, prachtige plaatjes!
Dat er mindere tijden waren daar zie je volop, de ene na het andere ereveld, de reden waarom wij daar met z’n allen kunnen lopen, in de hoop zo de kids nog iets van de alles (en een stukje cultuur) mee te geven!

Zondag avond heerlijk in Geldrop gedineerd, (groot)moeders stijl, in mijn geval een heerlijke biefstuk, enige maar was hier dat we een uur moesten wachten, want naar later bleek werd voor iedereen (12 man totaal) tegelijkertijd de hoofdschotel bereid, hierdoor waren we uiteindelijk om 21.15 thuis, maar ut was weer gezellug!

-=- Vooruit, achterruit, zo nu er even tussenuit -=-

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello