Net als vele anderen gaan wij dit jaar weer naar het buitenland. Op aandrang van de kids zal dat wederom in Spanje zijn in Vilanova i la Geltrú, net onder Barçelona. Ik open dan de bekende checklist en zaken te doen voor het vertrek en loop alvast wat zaken door. Daar komen dit jaar 2 zaken bij;Voor evt zorg in het buitenland is er een nieuwe kaart in het leven geroepen, de zgn European Health Insurance Card (EHIC)Op vertoon van deze kaart zal het eea vlot en zonder problemen  geregeld worden, financieële zaken worden dan bij thuiskomt in Nederland geregeld.
De pincode van je Creditcard (zoals in ons geval de Visa) wordt nu bij betaling ook steed vaker gevraagd, dus even door de gleuf halen is er vaak niet meer bij.
Het gaat hier vooral om zij die bij de International Card Services zitten, deze regelen de diensten van de Visa kaart van de ANWB en Fortis.
Ik zou zeggen, checken die handel, want de pincodes worden naar je huisadres gestuurd, en daar heb je niks aan als je al in het buitenland bent!
Het vermoeden is dan ook dat honderduizenden mensen betaalproblemen zullen ervaren, maar persoonlijk denk ik dat deze mensen meer problemen hebben als ze dat op dit moment nog niet opgepakt hebben.
Tip: vraag gratis via de ANWB een nieuwe kaart aan met je eigen logo!
Alvast allen een (financieël) gezonde vakantie gewenst.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello