Vilanova i la Geltrú – Vilanova Park 2009
Om 3 uur s’ochtends stonden we op, om door Daniël en Bart & Thea weggebracht te worden naar Schiphol, want we moesten al om 6.15 vliegen!
Alles verliep vlotjes (maar je we waren dan ook nog in Nederland hè ;)) en omdat we al via Internet ingecheckt hadden was het alleen nog een kwestie van (wikken en) wegen.
Daar bleek dat Linda (boeken) en Leander (pokerfiches) iets te schielijk met de handbagage hadden omgesprongen, dus moest er iets van de handbagage naar de koffers.
Ik blijf dit raar vinden, want als we alle 4 liter drank kopen zit je er zomaar weer tig kilo boven!
Ook bij de Xray afdeling van Schiphol moest de handbagage van Leander er aangeloven, vooral de vele losse fiches van zijn pokerset stelden de mensen van de röntgen voor een probleem, en natuurlijk de vele elektronisch gadgets.
Caravan op VilanovaPark Ze moesten dan ook hartelijk lachen toen ze de volledige inhoud zagen!
We vertrokken mooi op tijd, en de hele reis duurde maar 1.45 naar Barcelona, na wat oponthoud bij de autoverhuur konden we gelijk om 10.00 al de caravan in, want er was voor ons goed schoongemaakt.
Om ons heen stonden veel families met kleinere kinderen, wat in het begin best even wennen was, die van ons zijn met tijd en wijle ook vervelend, maar die huilen er tenminste niet bij 😉
Eekhoorn luierend in de boom Het waren vele hete dagen (zelfs onze eekhoorn lag in de boom uit te gaan) niet alleen qua temperatuur, zoals later zou blijken. In de 1e week zijn we naar Sitges geweest, om weer even bevestigd te krijgen hoe hetero we zijn zeg maar 😉
Heerlijk vis gegeten, en op tijd naar de camping, want de jongens wilden geen avond missen, beetje bieren, spelen met de pokerset, vele avonden plezier!
Quim & MD Estols huis vooraanzichtHet weekeinde daarna zijn we zoals afgesproken zaterdagochtend vertrokken naar Quim en MD, Leander en Leon achterlatend, ze zouden zich netjes gedragen.
Helaas bleek bij aankomst in Pineda de Mar dat MD in het ziekenhuis was, haar moeder had de avond er voor een TIA ofwel lichte beroerte gehad!
Fideau bij de Estols Domper van jewelste natuurlijk, voor allen, evengoed vond Quim dat we moesten blijven, iets later kwam MD dan eindelijk met nieuws over de situatie.
Haar moeder was goed te spreken, en was inmiddels weer terug van het ziekenhuis in Barcelona naar Calella, maar lag daar nog wel bij spoedeisende hulp.
We hebben het ondanks dit alles, voor zover mogelijk enorm naar ons zin gehad, heerlijk gebabbeld over van alles en nog wat, en MD vond ook nog tijd om in de middagen en avond een heerlijke (in volgorde van verorberen) Fideau, BBQ en Mossels met Doradas (vis) voor te schotelen, jammie!
Omdat we van de voorgaande jaren alleen film geschoten hadden, kwam er steeds maar niets van foto’s daar, dus op verzoek, zeker ook van Quim zelf, vele impressies hierbij van de prachtige omgeving waarin we weer mochten vertoeven.
Zwembad en Tuin bij de EstolsZondagmiddag gingen we dan toch eerder weg dan gepland, de situatie was ook wat minder geworden met haar moeder, en we weten intussen dat ze toch zo’n anderhalve maand moet gaan revalideren, helaas.
LEON in AquaLeon! De volgende dag zijn we naar AquaLeon gegaan, een glijbaanparadijs met miniZoo, roofvogelact (altijd mooi) en een Safari met de dubbeldekker door de roofdieren, zoals, Leeuwen, Tijgers en Beren, altijd mooi om te zien!
Linda en ik lagen lekker bij het Golfslagbad, en de kinderen bleken s’avonds allemaal kapo, vooral Tessa!
Jaja, we hadden de dames uit de achterhoek die achter ons stonden meegnomen, zij hadden nl niet de beschikking over een auto.
Roofvogels act in AquaLeon! Daags ervoor waren onze kinders zich zowaar voor wezen stellen bij hun caravan, ook aan de ouders, héél slim!
We hadden ons samen wel iets verkeken in de leeftijd, waar wij dachten dat ze zo 15 en 17 waren, bleken Tessa 13 en Annemiek 16 te zijn!
Vrijwel alle dagen en avonden trokken ze met elkaar op, reuze gezellig.
Tessa, Annemiek, leon en Leander in het golfslagbad in AquaLeonDe woensdag zijn we naar Salou gegaan, moordende drukte, en heet hè!
Winkeltjes kijken, vnl voor de boys, het was ook de 1e keer dan Leon naar Spanje ging, en afsluitend aan het strand gegeten.
Dat het niet altijd goed gaat bleek daar wel, het begon met mosselen die de man haast over Leon heen gooide, die Linda potdomme besteld had, en laat die jongen nou ook helemaal niet van vis houden 😉
Daarna kreeg Linda garnalen waar helaas 2 foute tussen zaten, hierop kregen we alle 4 drankjes aan het eind, want nieuwe, nou nee.
Wel bleek dat we er goed aan hadden gedaan niet naar het strand te gaan, want op TVE zagen we nieuws van Vilanova i la Geltrú, s’middags mocht niemand in de 3 baaien, want er was een heuse haai tot op 100 meter van het strand genaderd!
Helaas heb ik tot op heden niet het originele filmpje kunnen vinden, alleen maar een link met filmpje en een met alleen uitleg, maar ik blijf zoeken, voorlopig zullen jullie het even hier mee moeten doen!
In deze streek komt het wel vaker voor, zo staat met 7 meter op kop een haai in de haven van Barcelona.
Wederom redelijk op tijd terug voor weer een avond animatie, disco etc etc.
De laatste dagen sloeg het weer helaas wat om, en heeft het 2 avonden zelfs lichtelijk geregend.
De dag voor vertrek zijn we met z’n vieren nog even heerlijk naar het strand geweest, waar gelukkig ook hoge golven waren.
Jammer dat de ochtend voor het vertrek het ging miezelen en later regenen, toch wel pure armoe dat je op het laatst de natte badhanddoeken ed in moet pakken onder een huisje met de auto dichtbij vanwege de regen.
Dat dan ook nog een filmploeg van Campinglife die dag uitkiest om op het park te filmen, tja.
De reis terug verliep ook heel voorspoedig, geen problemen met het inleveren van de huurauto, geen vertragingen, en Leons moeder en Daniël waren mooi op tijd met ons op te pikken.
Alhoewel het de tigste keer was dat we er waren hebben we heerlijk bijgetankt!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello