Gratis; de ultieme gratis gids om virussen en andere Spyware ed te stoppen.Jij wilt vast ook weten hoe en wat, hoe houd ik mijn PC Virus vrij, en hoe kom ik van die Spyware en andere vervelende rotzooi af op mijn PC.Hieronder de oplossing zonder ook maar één programma te installeren!

– Vertel je mannelijke huisgenoten te stoppen met het surfen naar porno.
Koop CD’s en DVD’s en rip daarvan de liedjes en kijk de films.
– Stop met het gebruiken van BitTorrent, Kazaa, BearShare etc. etc.
– Ipv het zoeken van cracks en serials zoek waardebonnen.
– Maak jezelf een beperkte gebruiker in Windows en geef jezelf absoluut geen administratieve rechten.
Wissel geen bestanden uit met je virtuele ‘vrienden’.

Als je je aan deze 6 eenvoudige zaken houdt en de rest van het gezin forceert hetzelfde te doen heb je heel weinig te vrezen.Mocht je jezelf toch niet kunnen bedwingen iets over te moeten halen of zoals in het jargon je toch gaat (Downloaden) neeem dan de volgende zaken in acht;

– Doe dit op officieële plaatsen zoals Download.Com en TuCows.Com etc etc.
– Ga zoveel mogelijk Toolbars uit de weg Google is over het algemeen zat, andere zaken die je mogelijk nodig hebt worden toch wel door Google gevonden, en tja, als je niet zeker weet of het iets voor je is, heb je het ook vast niet nodig!
– Let goed op tijdens installaties van "gratis" software, als je nl even niet oplet installeer je alsnog dat (tegen het onmogelijk te verwijderen) stuk software dat je eigenlijk niet wilde.

– Wees voorzichtig met links die je toegestuurd worden, vooral als ze je om ingloggegevens vragen of je iets ter download aanbieden.
Gebruik OpenDNS servers, deze verbeteren verkeerd ingetikte adressen, controleren op (sex en geweld) adressen en op mogelijke Phishing activiteiten, en deze is echt goed, en echt gratis!

– Ga vol argwaan verder als je jezelf niet kan bedwingen bij de term GRATIS, kijk goed uit, er is goede en ‘minder goede’ Freeware!

Wil je nog verder gaan, en ben je niet gemakkelijke af te schrikken, dan kan je er nog voor kiezen om Internet Explorer (toegegeven versie 7 is al stukken beter) in te ruilen voor FireFox, of zelfs Windows in te ruilen voor een ander Operating Systeem!

Computer ze!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello