Ik heb er al een paar keer eerder een stukje aan gewijd, de Olmense Zoo in Balen (België).
Een dierentuin die veel (roof)dieren opvangt, en dat steeds beter en mooier doet. Ik ben er inmiddels 2x geweest en ben steeds onder de indruk van wat ik zie, zo ook Linda en de kinderen.
Naar nu blijkt is een dame van 37 jaar s’avonds in het verblijf van een Jachtluipaard met een ontvreemde sleutel te zijn binnengedrongen. Als vaste bezoekster (en Meter van een Jachtluipaard) kon zij hier wellicht mee wegkomen, maar het roofdier vond dit niet.
Allemaal heel spijtig, toegegeven, de meeste dieren komen relatief mak over, en veel zijn dat ook, maar het blijft waken, het zijn roofdieren, en je komt op zíjn territorium!
Alsof dit allemaal al niet erg genoeg is, is de organisatie Gaia hier bovenop gesprongen, zo zou het dier afgemaakt moeten worden (alsof die er wat aan kan doen) en zou de Zoo moeten sluiten, allemaal heel paniekerig en kort door de bocht.
Ik weet uit eigen ervaring dat die mensen daar met het hart op de goede plaats er in een paar jaar tijd een heerlijke Zoo van hebben gemaakt, heel anders dan alle anderen, zeker als je ook van roofdieren houdt, net als ik.
Dus, instanties, afblijven van die hap!
Intussen heeft de leiding van de Olmense Zoo de regels wel verscherpt, veel meer kan men ook niet doen lijkt mij.
Als je in de buurt bent daar (Balen, onder Geel) zeker een keer langs gaan hoor!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello