Twitter zorgde er vooral voor dat veel zichzelf (maar niet ons) respecterende bedrijven een zgn. Webcare account startten, maar of het hier nu om extra (snelle) dienstverlening gaat of omdat ‘de ander’ het ook doet…

Inmiddels hebben alle support afdelingen wachtrijen bij de helpdesk, overvolle mailboxen, een reactieformulier, zodat je niet kunt zien of het überhaupt aankomt, dan wel gelezen wordt.
Maar toen kwam Twitter, de dienst waarmee je lekker vlot kunt communiceren met 140 tekens per minuut, pardon, dat moet zijn, vele minuten, want je wilt wel je verhaal goed overbrengen en niet een roman/thriller of komedie starten.
De één na de andere leverancier zag hier direct brood in, maar bakken er maar weinig van.
Er zijn er zelfs die de hele crew voorstellen op de pagina zoals bijv. ^LG, terwijl het handiger zou zijn te laten zien wie er echt online zijn, vaak maar een paar.

Ik ben inmiddels ook al wat jaren verbonden met een aantal, en heel af en toe moet ik ze ook gebruiken, omdat er direct actie nodig is, en dan begint het gedonder, want alleen FAQ’s worden vrij snel beantwoord.

Hoe het komt weet ik niet, maar het wil vaak gewoonweg niet vlotten, je stuurt netjes een vraag/verzoek, en dan is het stil, minuten, uren, en soms zelfs een dag!
Hierdoor krijg je de neiging om met 140 km hun TwitHut af te stormen, om ze lijfelijk even uitleg te geven.
Mogelijk dat de telefoniste koffie moest zetten, of dat ze helpt bij een happening op de zaak, en tja, dan kan de Tweep niet Tweeten.
Heb je dan zowaar een antwoord van zo’n TweetWeep, dan krijg je 99% van de gevallen een wedervraag met daarin verdisconteerd de melding dat zij niet op de hoogte zijn van problemen (in je buurt).
En dan moet je weer gaan zweten met 140°C.
Wat dat aangaat moet men maar eens wat meer tijd gaan besteden aan deze manier van communiceren, ik stel iig voor 140 minuten per jaar verplichte cursus voor al deze vogels.
Even ter referentie zal ik de laatste voorvallen op een rijtje zetten;

@PostNL – Ik krijg een wat vreemde email, en weet nu niet of dit echt is…
mijn 1e Tweet is van 26 juni 11:53, uur later 2e Tweet, 27 juni 10:46 3e Tweet, tevens melding van weer zo’n email, uur later 4e Tweet, en jawel, 28 juni 13:43, een antwoord, met uitleg dat zo’n mail van een verzender afkomt, verwacht ik iets, nou nee, in MijnPostNl staat ook niets, of ik mijn NAW wil DM’n.
Directe Tweet terug, volg me aub eerst, anders kan dit niet, 29 juni 11:51, antwoord, en ze volgen me al!
Die middag staat PostNL met een pakket voor de deur, ik was zo onder de indruk dat ik op 2 tweets 2 dagen lang niet heb kunnen antwoorden…

@vodafoneNL – Ze deden het allemaal in 1 dag af, in 3 uur tijd, maar boden geen oplossing, hun verkoper had wat beloofd in de winkel, maar niet nagekomen, einde verhaal was, ik moest maar naar de winkel terug, voor de 3e keer!
Heb hun zelfs de 06 van de verkoper verstuurd, dagen later met de inzet van email op hun website gaf men schoorvoetend toe dat het fout was, maar moest natuurlijk wel tot einde maand wachten voor het nieuwe abo inging!

@UPC, houd je vast, vanaf 23 mei in de ochtend, steeds even (+/- kwartier) uitval van Internet en Telefonie, alsof ze iedere keer iets moesten rebooten.
Om 15:11, toen ik weer toegang had,1e Tweet, of het nu eindelijk eens opgelost was.
Daarna om 22:05 (na 22.00 kan je niet meer bellen, maar dat deed het toch daarvoor al niet) 2e Tweet, met toegegeven iets te veel Shift numeriek gedeelte toetsenbord
24 mei 13:03, weer Getweet, heb ik eindelijk weer verbinding, krijg ik verdorie nog eens aan toe (even afzwakken nav het vorige) zelfs aanmeld problemen met mijn account.
En het allerergste is dat al die tijd niets te zien was op de actuele storingsmelding pagina, stel je voor zeg, dat is slechte publiciteit.
En het enige antwoord dat ik kreeg was een telefoontje op 26 mei NB. met de excuses, het was druk, dan valt je bek op je tenen, toch?

Dit waren eigenlijk ook direct alle Tweetgevallen BV, nee, de meeste (Tele)Toko’s moeten nog heel veel investeren in hun Aftersales!

I Tawt I Taw a Webtare Twat

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello