Dit had ik niet toen ik huiswaarts gingEn ik maar denken gisteren, hè, morgen is het toch geen maandag, maar nee, het ging om een weeralarm, weer een alarm erbij ahw.
Nou dat hebben we geweten zeg!

Vanochtend toch maar voorzichtig (met ingepekelde schoenen 😉 naar buiten, kurkdroog, ruiten dus ook niet bevroren, perfecto!
Redelijk drukke ochtendspits, maar dat is normaal voor een donderdag, want de avondspits zou een zooitje worden!
Dat heb ik geweten, ik ben nog nooit zo snel thuis geweest, moet de gladheid wel geweest zijn 😉 verkeer was er amper te bespeuren!
Het zou allemaal te maken hebben gehad met koude en warme stromingen, waardoor mogelijk het sneeuwfront in het midden van het land zou blijven hangen.
Poeha, ik kan me voorgaande jaren herinneren dat er veel meer sneeuw was en er geen weeralarm (toegegeven dit is een nieuw fenomeen) was van wat voor soort dan ook, waar we met 50 tot 70 over de snelweg ‘kropen’, vandaag stelde niets voor.
Nog verder terug in de tijd (met minder geavanceerde auto’s) werden alleen de belangrijkste verkeersaders bestrooid, en we kwamen gewoon wat later thuis…
Helaas, alle sleetjes kunnen weer in het vet, die ene sneeuwbal die zo’n aap tegen mijn auto gooide in Leiden is voorlopig ook zijn laatste, jammer voor de (grotere) kids…
Ik ben bang dat het nog wel eens de allerheetste winter zou kunnen sinds een hele lange tijd!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello