Hè, hè, eindelijk, de 2e Kamer wil ook af van 80 kilometer zones!

Vanaf de eerste dag heeft er nog nooit zoveel file gestaan op de A12 naar Den Haag. De truc, om de file in 2 gedeelten aan te geven, tot aan Bleiswijk, en na Zoetermeer heeft ook niet het gewenste effect gesorteerd, dombo’s!
Zo oud voel ik me ook als ik er rijd.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil zo snel mogelijk af van de 80-kilometerzones op de rijkswegen rond Rotterdam en de andere grote steden.
CDA, VVD en LPF gaan dat bepleiten bij verkeersminister Peijs (CDA).
Al tijden maken de dames die op verkeer gezet worden er een potje van.
Enkele feiten op een rijtje zoals bij Rijmond te lezen was:De Kamerleden Van Hijum (CDA), Hofstra (VVD) en Hermans (LPF) reageren op cijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID).
Daaruit blijkt dat de filedruk, de lengte van de files maal de duur, in de eerste drie maanden van 2006 met 19,2 procent is toegenomen.
Dit is volgens de dienst in belangrijke mate te wijten aan de 80-kilometerzones, die op 1 november werden ingesteld op snelwegen rond de grote steden.
Op die trajecten steeg de filedruk gemiddeld met 28,8 procent.
Negatieve uitschieters zijn de A20 bij Rotterdam richting Gouda, met een stijging van 33,7 procent, en de A12 richting Den Haag, waar de filedruk steeg met ruim 38 procent.
De zone op de A12 bij Voorburg richting Den Haag spant de kroon.
Daar vervijfvoudigde de drukte.
Volgens de VID is dat te wijten aan een combinatie van 80-kilometerzones, de spitsstroken op het Prins Clausplein en een overbelaste afrit Voorburg.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello