Vandaag las ik dat Rotterdamse kroegbazen geprotesteerd hebben tegen het rookverbod, ze willen de asbak weer terug in de kleine café’s.
Inmiddels is al door meerdere instanties aangegeven dat een aantal café’s zijn opgedoekt en een flink aantal daar tegenaan zit.
De regel die in beginsel is ontworpen om het personeel te beschermen schiet naar mij idee zijn doel voorbij, want..
Zo is er nog steeds personeel dat op terrasjes zich bloot stelt aan uitlaatgassen van voorbij rijdend verkeer, dat niet geweerd wordt omwille van economische redenen.
Daarnaast hebben we intussen een mallé aan varianten qua horeca, wat te denken van damescafés, homobars, kunstenaarscafé’s en koffieshops, dus waarom nu niet een rokersbar?
Waar allerlei milieunormen worden bijgesteld in onze nabije omgeving, zoals uitstoot van Co2 en electriciteits of zendmast straling, om de buurt bebouwbaar (=leefbaar?) te maken, weigert men pertinent ook maar iets bij te sturen voor de roker, en de cafébaas!
Bijna alles in het belang van de economie dus, enige dat hier uit voortkomt is dat ons pakje genotsknotsen binnen afzienbare tijd rond de € 10 zal schommelen, en dan maar hopen dat een gedeelte van dat geld terechtkomt bij die ex-cafébazen.
Regelnichten en neven, we moeten niet zwichten en ze van tabak geven, dit komt dan ook eind deze maand als veel cafébazen gaan demonstreren in Den Haag, succes jongens!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello